Uw eigen bier

We brouwen uw eigen bier voor uw onderneming, goed doel, vereniging of speciale gelegenheid. 

Je kan kiezen tussen een aantal vooraf geselecteerde recepten of een compleet nieuw recept aangepast aan je eigen persoonlijke smaak.

 

KLOKHOF TRIPEL

In de zomer van 2020 zat ik op het terras van Klokhofcafé waar ik erg graag vertoef en met de zaakvoerders heb ik ondertussen een aangename vriendschapsband opgebouwd. 

Toen zij hoorden van mijn wilde plannen om een brouwerij op te starten, kwam ook hun eigen ‘Klokhof Tripel’ en hun verhaal daaromtrent ter sprake.

Ik voelde me uitgedaagd en mompelde tussen mijn tanden dat ik de Klokhof tripel nieuw leven wilde inblazen.  Een samenwerking lag in ’t verschiet én de uitdaging: het brouwen een ‘nieuwe’ biersensatie.

Het recept werd in samenspraak uitgeschreven en er werden een 3-tal biersmaken ontwikkeld. Er werd gebrouwen, getest, geproefd.  Ik had mijn eigen familie en vrienden al snel overtuigd, maar zou het resultaat naar wens zijn van de opdrachtgevers?  Het angstzweet brak me even uit…

Ten huize Klokhof Loppem werd geproefd. Zaakvoerder Sabine Goethals haalde er een biersommelier bij. Katleen De Sutter (Kate’s Bier Advies) zorgde voor een deskundig besluit. 

Het brouwproces startte in april 2021.  

Op woensdag 9 juni 2021 werd voor de eerste keer de Klokhof Tripel in opdracht van de Familie Schoonjans-Goethals met een gloednieuw designticket geserveerd in het zomercafé.

“We brengen ‘kleur’ in jouw bierleven” is de baseline. De Klokhof Tripel, ontwikkeld en gebrouwen in Zedelgem”!

Credits by mich2021

Klokhof tripel

Uitzicht: Licht amberkleurig, troebel, mooie schuimkraag
Geur: perzik, dadels, kandijsuiker
Smaak: Complex en vol
Alcohol: 8,5%

Een stevig bier, ideaal om een avond of maaltijd mee af te sluiten.